Skip to content

De ervaring leert dat mensen die niet lekker in hun vel zitten, een zetje nodig hebben om in actie te komen. Vandaar dat Kunst op Recept gelooft in een doorverwijsstructuur. Maar hoe gaat dat nu precies in zijn werk?

Psychosociale klachten?

Je treft iemand met terugkerende psychosociale klachten of tekenen van sociaal isolement. Bespreek met deze persoon of Kunst op Recept aansluit.

Wel of niet doorverwijzen?

  • Matcht interventie bij problematiek?
  • Matcht interventie bij interesses? 
  • Is persoon tot deelname in staat?
  • Kan de locatie worden bereikt? 
  • Is de kleine bijdrage haalbaar? 
Liever via een welzijnscoach?

In principe kan iedereen direct naar Kunst op Recept doorverwijzen. Sommige doorverwijzers (bijvoorbeeld huisartsen) willen hun cliënt volgen. Begrijpelijk. In die gevallen bemiddelt een POH-GGZ of een welzijnscoach van MOvactor tussen de doorverwijzer en DE KOM.

Welke interventie wordt het?

Zodra je iemand naar DE KOM doorverwijst (direct of via een welzijnscoach of POH-GGZ) bespreken we met de cliënt welke interventie het beste past bij de cliënt. De cliënt geeft zich zelf op en neemt deel. Voor de deelname betaalt de cliënt slechts een kleine bijdrage.

Wist je dat je cliënt uitsluitend door professionals wordt begeleid?

Kunst op Recept werkt uitsluitend met gespecialiseerde docenten die passende begeleiding kunnen bieden. Zowel op cultureel als op sociaal/maatschappelijk vlak.

Oeps! je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om de website van Kunst op Recept veilig te bekijken. Update mijn browser nu

×