Skip to content

De interventies van Kunst op Recept worden op maat aangeboden. Deelnemers kunnen individueel of in groepsverband lessen volgen, met een maatje voorstellingen, concerten en tentoonstellingen bezoeken of al pratend over kunstwerken belangrijke levenservaringen uitwisselen.

Beeldende Kunst

start 24 sept. Lifeline Art

Aan de hand van verschillende materialen ga je aan de slag met het verbeelden van je eigen leven in kunstwerken. Tijdens de vijf bijeenkomsten vertel je zo je persoonlijke verhaal. Instappen kan elke maandagavond. Aanmelden via DE KOM.

Kunst Kijken

5 okt. Museumbezoek: Ondertussen in Utrecht

Bewoners uit Utrecht zoeken kunstwerken voor elkaar uit. Welk kunstwerk spreekt jou aan en waarom? Samen met anderen gaan we op zoek naar ons eigen persoonlijke kunstwerk. De kunstdocent leidt je door de tentoonstelling. € 5,- Aanmelden via DE KOM.

Literatuur/Schrijven

Lifeline Writing

Door het schrijven van een gedicht, lied of kort verhaal vertel je over je eigen leven. Schijftechnieken helpen om belevenissen onder woorden te brengen en beter te verwerken. 15 bijeenkomsten. Meer info via DE KOM.

Beeldende Kunst

Portret

Hoe zie jij jezelf? Dat ga je onderzoeken door zelfportretten te maken met verschillende materialen en technieken. Alles kan en mag. Je zelfbeeld is bepalend voor je welbevinden. 15 bijeenkomsten. Meer info via DE KOM.

Beeldende Kunst

Kijk eens om je heen

Samen in de buitenlucht op ontdekking in Nieuwegein. Je bekijkt en tekent mooie, vreemde of gekke plekken vanuit verschillende perspectieven. Vergroot je wereld in contact met anderen. 4 bijeenkomsten. Meer info via DE KOM.

Dans/Beweging

Dans en beweging

Werken aan vertrouwen, bewustwording en zowel je eigen als elkaars problematiek. In het moment zijn en omgaan met onverwachte situaties. Vaste onderdelen: kennismaking + concentratieoefening + energizer. 15 groepslessen. Meer info via DE KOM.

Muziek

Muziekles

Individueel weer een instrument leren bespelen. Ooit gespeeld maar nu al lang niets meer gedaan, het plezier van musiceren weer oppakken. In een veilige omgeving onder begeleiding, met vaste afspraken en met regelmaat. Meer info via DE KOM.

Beeldende Kunst

Ontspan en creëer!

De ingrediënten van deze cursus zijn ontspanning, schilderplezier, fouten durven maken en ontwikkeling van je eigen creativiteit. Gebruik tal van materialen om te experimenteren. Bepaal zelf wat je wilt ontdekken. 15 bijeenkomsten. Info via DE KOM.

Theater/Drama

Toneel en improvisatie

Ontdek hoe het is om onbevangen te zijn en je niet te laten belemmeren door gedachten als: voorzichtig zijn! Toneelspelen maakt je flexibel, creatief en geeft zelfvertrouwen. Zo leer je in het moment te zijn. 15 bijeenkomsten. Meer info via DE KOM.

De 6 principes van duurzaam geluk

Ieder mens kan een gelukkig, betrokken en zinvol leven leiden. Volgens hoogleraar Jan Auke Walburg is het minder complex dan je denkt. Hij presenteert 6 principes van duurzaam geluk op basis van wetenschappelijke literatuur over welzijn en veerkracht. De interventies van Kunst op Recept sluiten aan bij deze principes.

  1. Denk positief: Vertrouw op jezelf en blijf sterk bij tegenslagen
  2. Geef je leven zin: Pak een oude hobby op, probeer iets nieuws of help een ander.
  3. Leef bewust: Zet al je zintuigen aan en geniet van het moment.
  4. Maak contact met anderen: Praat met vrienden, familie en buren.
  5. Beweeg, eet gezond en ontspan: Kies een activiteit die bij je past.
  6. Deel je geluk: Inspireer anderen!

Oeps! je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om de website van Kunst op Recept veilig te bekijken. Update mijn browser nu

×