Skip to content

Het project Kunst op Recept is volop in ontwikkeling. Hier vind je interessante publicaties en korte nieuwsberichten. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Onderaan deze pagina kan je je aanmelden.

ambitie

Kunst op Recept is een merk

Sinds kort heeft Kunst op Recept een vernieuwd logo omdat het een beschermd merk is. Niet alle vergelijkbare initiatieven mogen gebruik maken van de naam 'Kunst op Recept'.

ambitie

Kunst op Recept in Amsterdam gestart

In stadsdeel Oost in Amsterdam is een pilot Kunst op Recept gestart. De gemeente werkt in deze pilot samen met vakdocenten en kunstenaars uit de buurt en welzijnscoaches.

publicatie

De handreiking Kunst op Recept is beschikbaar!

De handreiking is bedoeld voor iedereen die met Kunst op Recept in eigen gemeente of organisatie aan de slag wil. De handreiking staat vol praktische tips om zelf speciale culturele activiteiten te ontwikkelen voor mensen met psychosociale klachten.

Verslag

Structuur voor doorverwijzing en financiƫle borging, vragen aandacht.

Het congres op 13 november was geslaagd. Een zeer waardevolle bijeenkomst voor de bezoekers die ons sterkt bij het volgen van de ingeslagen weg.

ambitie

Plannen 2019 - 2021 Drie jaar, zes concrete doelen.

Begin 2019 start de volgende fase van de pilot: de implementatie. We starten met zes concrete doelstellingen, allemaal geformuleerd vanuit de wens om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken.

Interview

Het moet net zo gewoon worden als elke andere doorverwijzing.

De grote transformatie van landelijke naar lokale uitvoering, is in volle gang. Sabrina Eijk werkt als Programmaleider Positieve Gezondheid en Buurtkracht bij de Gemeente Nieuwegein.

aankondiging

Nieuwe interventie jongeren: Urban Arts Trip

Relatief veel millenials kampen met burn-out klachten of depressieve gevoelens. Speciaal voor deze groep jongeren ontwikkelde Kunst op Recept een nieuwe interventie: een mentale roadtrip van vijf avonden langs urban arts.

Interview

We zien een beweging, in de lijn van Nieuwegein.

Steeds meer gemeenten en instellingen zien de meerwaarde van culturele interventies voor mensen met psychosociale klachten. Voor iedereen die deze verrijking toejuicht, vier concrete adviezen.

aankondiging

Congres 13 november 2018

Voor beleidsmakers, zorg-, welzijn- en kunstprofessionals. De onderzoeksresultaten van het innovatieve concept Kunst op Recept worden gepresenteerd. Met een inleiding van Mark Mieras en workshops van o.m. Saskia van Grinsven (Movisie).

Oeps! je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om de website van Kunst op Recept veilig te bekijken. Update mijn browser nu

×