Skip to content

Deelnemer Renske Pouw over interventie Lifeline

Renske Pouw (31 jaar) had zichzelf een jaar de tijd gegeven om uit te zoeken waar haar depressie vandaan kwam. Toen viel de flyer van Kunst op Recept in haar brievenbus. De interventie Lifeline - een cursus van 8 bijeenkomsten - leek haar wel wat. DE KOM kende ze al en gezien haar eigen kunstachtergrond, voelde het goed om deel te nemen. 

'De eerste bijeenkomst startten we met het zoeken van plaatjes voor een moodboard', vertelt Renske. 'Al snel kwam ik uit op een collage van eenzaamheid, rust en stilte. En een sterk gevoel: hiervan heb ik genoeg. Ik wilde me niet meer eenzaam voelen. Ik wilde geborgenheid, liefde en passie in mijn leven. Een inzicht waar ik nog steeds erg blij mee ben. Vanaf dat moment ben ik met horten en stoten afstand gaan nemen van de persoon die ik op dat moment was. In de 7 bijeenkomsten daarna werkte ik aan twee kunstwerken. De eerste (links) heeft de titel 'Slachtoffer' gekregen. De tweede (rechts) heet 'Innerlijke kind'.'

  

We delen graag een fragment uit een blog van Renske, zie ook www.ikmezelfenb.nl

FRAGMENT UIT RENSKES ONLINE BLOG
Van het moodbroard, ging ik uiteindelijk naar een handwerk, waar veel uren in hebben gezetten. Maar ben onwijs blij dat het af is. En het geeft mij rust om haar weg te geven. Ik hoef haar ook niet meer terug. Het voelt als een verlossing, hopend voor altijd. Zij heeft het een en ander heel duidelijk gemaakt, zij sprak tegen mij tijdens mijn down momenten. Beter gezegd, zij sprak mij altijd dieper de put in, misschien ook wel goed bedoeld. Maar achteraf gezien, nooit het goede advies dat ik nodig had. Ik vind het tijd, nu ik haar aan de kunstdocente heb gegeven, dat ik nu meer naar mijn innerlijke kind moet en mag gaan luisteren.

 

 

Oeps! je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om de website van Kunst op Recept veilig te bekijken. Update mijn browser nu

×