Skip to content

Docent Gineke Otter over nieuwe interventies

Schilderen, boetseren, 3D-kunst en mozaïek maken in de buurtpleinen van Nieuwegein. DE KOM is klaar voor een nieuw seizoen interventies van Kunst op Recept. Alle activiteiten binnen Kunst op Recept worden geleid door professionele kunstdocenten. Hun profiel getuigt van affiniteit en ervaring met het begeleiden van kwetsbare deelnemers. Aan het woord vakdocente Gineke Otter.

Interview Gineke Otter
‘De interventies van Kunst op Recept zijn anders qua opzet. We geven deelnemers bewust de ruimte om hun verhaal kwijt te kunnen. Forceren doen we niet. Aanleidingen om ervaringen te delen voelen natuurlijk. Neem de nieuwe workshop Lifeline. Daarin staat het levensverhaal van de deelnemers centraal. Deelnemers kiezen een vorm, zoals tekenen, schilderen of boetseren. Wil iemand met hout werken? Prima. We zoomen in op hun levensverhaal: de geboorte, jeugd en volwassenheid. Als vakdocente geef ik opdrachten, instructies en inhoudelijke feedback. Tegelijkertijd heb ik oog voor de individuele deelnemers en de groep als geheel. Ik bouw bewust aan vertrouwen in de groep, zodat het uiten en delen meer vanzelf gaat. Wanneer een deelnemer afwezig is zonder bericht, pak ik de telefoon. Gewoon om te polsen of alles goed gaat. Wanneer er sprake is van complexe problematiek, verwijs ik deelnemers door naar een welzijnscoach van MOvactor. Kunst op Recept is geen therapie en ook geen vrijblijvende fröbelcursus. Wel versterkt het op een unieke manier de mentale veerkracht van mensen.’

De folder met aanbod voor deelnemers ligt nu in de gezondheidscentra, het stadhuis, de buurtpleinen en andere instanties waar mensen komen met lichte psychosociale klachten.

Oeps! je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om de website van Kunst op Recept veilig te bekijken. Update mijn browser nu

×